Manager Business Intelligence & Control

Manager Business Intelligence & Control

Organisatie

Transformeer jij met jouw team deze vooraanstaande speler binnen de entertainment branche naar een vooruitstrevende data-gedreven organisatie? Jij rapporteert aan de CFO, bent een belangrijke adviseur voor de directie en bent verantwoordelijk om de datastrategie vorm te geven en te implementeren. 

 

Met tientallen locaties en miljoen bezoekers per jaar is deze organisatie al jaren een vooraanstaande speler in de entertainment branche in Nederland. In Nederland werken zo’n 2000 enthousiaste medewerkers elke dag aan de ambitie om de bezoekers telkens de ultieme beleving te creëren. Het hoofdkantoor bevindt zich op een mooie locatie in Amsterdam. De cultuur van de organisatie is erg mensgericht, men is écht geïnteresseerd in jou en jouw ideeën.   

 

De organisatie is continu in beweging en aan het vernieuwen. Zo wordt er veel geïnvesteerd in haar portefeuille van locaties (acquisities maar ook nieuwbouwprojecten). Ook de rest van de organisatie is de laatste jaren de weg ingeslagen van verdere professionalisering. Denk hierbij aan projecten op het gebied van klantloyaliteit, zoals de zeer goed lopende abonnementen en andere loyaliteits / beloningsprogramma’s.

 

De financiële afdeling speelt een belangrijke rol in deze projecten. Mede hierom zijn wij op zoek naar een Manager Business Intelligence & Control, die de organisatie verder transformeert naar een vooruitstrevende en data-gedreven organisatie. 


Manager Business Intelligence & Control Profiel

De afdeling BI & Control zal een steeds prominentere plaats krijgen binnen de organisatie. Als Manager van deze afdeling begeleidt je de gehele operatie in het worden van een van de meest vooruitstrevende en data-gedreven organisaties. Je zal direct aan de CFO rapporteren.

 

Als Manager BI & Control zorg jij samen met jouw team van vijf (financiële en data-specialisten) voor het opstellen van juiste en actuele management informatie. Dit proces ga je ook stroomlijnen. Want veel data geeft niet automatisch een helder beeld. Analyseren, structureren en kennis delen zitten daarom in je bloed. Je adviseert de directie in het eenvoudiger behalen van de organisatiedoelstellingen. Een goede data-gedreven organisatie heeft op verschillende niveaus inzicht in klantgedrag, prestaties per locatie en online, productiviteit onder werknemers, competitief voordeel en uiteindelijk dus een beter bedrijfsresultaat.

 

Data speelt een steeds grotere rol en daarom zal het team nog worden uitgebreid met meer specialisten. Er liggen enorm veel kansen om het gebruik van data te stroomlijnen en hier meer inzichten uit te halen. Denk bijvoorbeeld aan datastromen van de verschillende abonnementsvormen en loyaliteitsprogramma’s en de bezoekers in het algemeen. Jij hebt de uitdaging om de datastrategie vorm te geven en te implementeren. De basis hiervan zal een te ontwikkelen datahub zijn (datawarehouse).  

 

Over de rol


Jij hebt de belangrijke adviesrol naar de directie en het management omdat op basis van jouw informatie, inzicht en adviezen de juiste beslissingen genomen worden.

 • Control
  o    Jij adviseert over financiële consequenties en risico’s van (voorgenomen) plannen en investeringen, zorgt voor relevante management informatie en stelt de prognoses op voor korte en lange termijn;
  o    Je speelt een rol in het verbeteren van de organisatie door de voortdurende optimalisatie van processen en procedures;
  o    Je ondersteunt en adviseert afdelingen en projectteams bij het opstellen en bewaken van hun budget;
 • Business Intelligence
  o    Je zorgt voor een data-gedreven cultuur door te sturen op een gedegen Data Governance beleid en het adviseren en motiveren van management en medewerkers over het gebruik van data;
  o    Je zoekt naar nieuwe mogelijkheden en toepassingen van data en zorgt dat relevante data correct wordt gegenereerd, verwerkt en geanalyseerd en dat hieruit waardevolle stuurinformatie voor de organisatie wordt gehaald;
  o    Meer inzicht bieden in klantgedrag en marketingstrategie en deze concepten ook verbinden.

 

Daarnaast motiveer je jouw team om het beste uit zichzelf te halen en zorg je voor een efficiënte inrichting van de afdeling. Je coacht en beoordeelt jouw medewerkers en zorgt ervoor dat het team zich continue blijft ontwikkelen en verbeteren. Jij neemt het voortouw om het bedrijf tot een volwassen en vooruitstrevende data-gedreven organisatie te laten uitgroeien.


Ideale Manager Business Intelligence & Control Kandidaat

Wat vragen wij:

 

 • Afgeronde WO-opleiding in een bedrijfseconomische richting;
 • Minimaal 10 jaar werkervaring op het gebied van accounting & control;
 • Leidinggevende ervaring in een data-gedreven organisatie;
 • Sterke affiniteit met het snijvlak van Finance & IT;
 • Kennis van technieken/software zoals bijv. Azure, SQL, PowerBI, Datamining, OLAP, Machine Learning, Data Warehousing, en meer;
 • In staat jouw sterke analytische vaardigheden om te zetten en te presenteren in overtuigende reporting (BI-tooling) die de diverse stakeholders begrijpen
 • Vandaar ook sterke communicatieve vaardigheden.

Locatie

Amsterdam


salaris

Marktconform