Manager Finance & Control

De organisatie

Home of the clean stable. Dat is waar JOZ (www.joz.nl) voor staat. Als grondlegger van de moderne stalrobotisering ontwikkelt JOZ al meer dan 70 jaar mest- en voeraanschuifsystemen voor veehouders over de hele wereld en is daarmee een absolute hightech speler geworden in de agri wereld.

Het van oorsprong Nederlandse familiebedrijf heeft de afgelopen jaren een enorme groei doorgemaakt. Daar waar 3 jaar geleden de omzet €20 miljoen bedroeg, is deze de laatste 3 jaar, mede door een aantal strategische overnames, gegroeid naar €80 miljoen. Met de komst van Rabo Investments (www.raboinvestments.com) als meerderheidsaandeelhouder, zal JOZ de komende jaren verder inzetten op autonome groei en een focus op gerichte (internationale) acquisities. 
Het plan is dan ook om snel te groeien naar €100 miljoen. JOZ is klaar om de wereld te veroveren met nieuwe innovatieve producten en oplossingen. 
 

Het gewenste kandidaatprofiel

 • Afgeronde academische opleiding in financieel economische richting of bedrijfskundige opleiding. Een postdoctorale opleiding (RA/RC) is een pre; 
 • Ruime ervaring, waarvan enkele jaren in een leidinggevende rol;
 • Aantoonbare affiniteit en ervaring met de ontwikkeling van Data/Business Intelligence en ERP;
 • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift;
 • In staat gemakkelijk draagvlak te creëren binnen en buiten de organisatie;
 • Organisatietalent om gestructureerd informatie aan te leveren om tot diepgaande analyse en adviezen te komen;
 • Je bent proactief, je zoekt naar nieuwe invalshoeken en andere mogelijkheden voor verbeteringen/oplossingen;
 • Je staat sterk in je schoenen, je weet je rug recht te houden in stressvolle situaties;
 • Goede communicatieve vaardigheden; 
 • Goed functionerend in een team maar ook zelfstandig;
 • Je bent kritisch, oplossingsgericht, daadkrachtig en analytisch aangelegd en kan snel overzicht creëren.

Samen met Rabo Investments zal onze strategische ambitie om het bedrijf verder te laten groeien en nieuwe producten te ontwikkelen, worden versneld. Dankzij het internationale netwerk en de kennis van de Rabobank kunnen we bovendien hoogwaardige en technologisch vooruitstrevende oplossingen blijven leveren aan onze partners die actief zijn in de Food & Agri-sector. (Arend Kuperus- CEO) 

Het functieprofiel

Om de sterke groei van JOZ te kunnen managen is er onder het directieteam een Management Team gevormd. Dit om de groei en ambities te kunnen faciliteren en focus te kunnen aanbrengen tussen strategie en operatie. Vanuit de directie is besloten om een Manager Finance & Control toe te voegen aan het Management Team.  

Als Manager Finance & Control ben je actief in een ondernemende rol binnen een zeer dynamische setting. Je bent verantwoordelijk voor de vertaling van de strategie in financiële processen. Om sturing te geven aan de organisatie, voorzie je de directie en het management op reguliere en ad hoc basis van stuurinformatie en analyses. In deze positie rapporteer je rechtstreeks aan de CFO, Richard Paardekooper. Je verantwoordelijk voor het Nederlandse Finance (5fte) en Engelse Finance team (4fte). 

Heb je interesse?

Wil je meer weten over de functie of het uitgebreide functieprofiel ontvangen neem dan contact op met Kars.