Manager Finance & Control

De organisatie

De Nederlandse Brandwonden Stichting is in 1971 opgericht door een groep betrokken artsen en zorgverleners die een verschil wilden maken voor patiënten met brandwonden. Vanaf dat moment worden fondsen geworven en projecten ingezet met het doel om de preventie van brandwondenletsel en de (na)zorg aan patiënten met brandwonden verder te ontwikkelen en te professionaliseren. Vandaag de dag werken er duizenden collectanten, donateurs en vrijwilligers voor de Nederlandse Brandwonden Stichting. Zij worden ondersteund en aangestuurd door 51 vaste medewerkers (waaronder veel professionals uit de brandwondenzorg en brandpreventie).

Vanuit de drie brandwondencentra in het Martini Ziekenhuis te Groningen, Rode Kruis Ziekenhuis te Beverwijk en het Maasstad Ziekenhuis te Rotterdam, werken getrainde professionals multidisciplinair samen om dagelijks brandwondenpatiënten op de best mogelijke wijze op te vangen, te behandelen en na revalidatie te laten re-integreren in de maatschappij. De Nederlandse Brandwonden Stichting faciliteert de brandwondencentra hierbij. De standplaats voor deze functie van Manager Finance & Control is Beverwijk. Hier werk je met een jong en gedreven team aan jullie gezamenlijke missie. Hybride werken, en dus deels thuiswerken, is goed mogelijk.  

Het functieprofiel

Wil jij als finance professional maatschappelijke impact maken en heb je affiniteit met zorg en wetenschappelijk onderzoek? Wil jij, als eindverantwoordelijke Manager Finance & Control, bouwen aan je eigen team en een sturende finance functie? Dan is dit iets voor jou!

Om ervoor te zorgen dat De Nederlandse Brandwonden Stichting voorop kan blijven lopen is de verdere ontwikkeling van de finance- en back office organisatie van groot belang. Essentieel hierbij is het automatiseren en inrichten van de primaire processen, die ervoor zorgen dat de stichting een optimaal resultaat behaald. Daarnaast is het verder opzetten van de business control  functie een belangrijke doelstelling. Als Manager Finance & Control ben jij eindverantwoordelijk voor het bouwen van je team dat zorgt voor de juiste (financiële) inzichten en analyses. De finance functie is zowel  registrerend van aard als een meer strategische partner voor het MT. Tenslotte is het verbeteren van het IT-landschap onderdeel van je rol. 

We zoeken een Manager Finance & Control met een duidelijke visie op de finance functie van de toekomst. In deze rol rapporteer je aan de Algemeen Directeur, Rob Baardse en ben je lid van het MT. De Manager Finance & Control heeft naast finance ook IT en HR in zijn of haar portefeuille.

Het gewenste kandidaatprofiel

•    Masters degree in een financiële studie (Bedrijfseconomie, Accountancy en Control etc.);
•    Minimaal 8 jaar relevante werkervaring als Finance Manager of Controller, waarvan enkele jaren in een leidinggevende rol;
•    Ervaring met het opzetten van efficiënte finance processen, die bijdragen aan de plannen en strategie van een organisatie;
•    Sterk evenwicht in management- en leiderschapsvaardigheden, om een vertrouwde adviseur te worden van het MT;
•    Je schakelt makkelijk met verschillende stakeholders en hebt sterke communicatieve vaardigheden;
•    Uitstekende communicatieve vaardigheden, uitstekende luistervaardigheden, goede afwegingen kunnen maken;
•    Je bent intrinsiek gemotiveerd om bij te dragen aan de doelen waar De Nederlandse Brandwondenstichting voor staat. 

Heb je interesse?

Wil je meer weten over de functie of het uitgebreide functieprofiel ontvangen neem dan contact op met Kars.