Manager Finance & Control

De organisatie

Heembouw creëert plekken waar mensen willen zijn. Voor hen is creëren het samenspel van bedenken, ontwerpen, realiseren en beleven. Als ontwikkelaar, architect en bouwer in één team en met hun vaste partners pakken zij klantopgaven integraal aan, benutten zij het hele proces om hun klanten maximale klantwaarde te bieden. Heembouw richt zich op drie typen eindgebruikers: bedrijfsruimten, kantoren en wonen. 

In 2024 bestaat Heembouw 85 jaar. En hoewel ze inmiddels een bedrijf zijn met meer dan 300 medewerkers, is Heembouw nog steeds een familie. Voor het derde jaar op rij in 2023 is Heembouw uitgeroepen tot Beste Werkgever van Nederland in de categorie Bouw & Infrastructuur. Vaststaat dat alle collega’s zichzelf goed kunnen vinden in de verankerde kernwaarden van Heembouw: Nieuwsgierig, origineel, verbindend, ambitieus en concreet.

Het functieprofiel

Financieel ligt er een goede solide basis waarbij er altijd kansen zijn om dat verder te optimaliseren en professionaliseren. Een geweldige uitdaging voor de nieuwe, enthousiaste Manager Finance & Control met een flinke dosis ambitie. De positie kent een duidelijk doel: het verder verbeteren van een al solide, financiële en internal control structuur om ervoor te zorgen dat Finance een nóg sterkere, data gedreven positie in de organisatie krijgt. 

De Finance afdeling is een hechte groep met gemotiveerde mensen met veelal een proactieve ‘doeners’ mentaliteit. Hoge kwaliteit is belangrijk in het team en binnen Heembouw. Als Manager Finance & Control ben je samen met de Business Controller de rechterhand van de CFO, Roland van Oostrom.   

“Heembouw bouwt elke dag weer aan de toekomst. We zijn een ontwerpende bouwer, met alle vakmensen bij elkaar op één plek, met ieder een uniek verhaal. Wat we delen, is dat iedereen past bij de cultuur. Waarbij we oog hebben voor elkaar, en ondertussen tomeloos ambitieus zijn.”

Het gewenste kandidaatprofiel

Jij bent een sterke finance professional die naast een sterke, financiële basis ook IT-, proces- en datagericht is en bereid is zich daar verder in te ontwikkelen. Jij staat het liefst midden in de business en wil alles weten van wat er speelt.

  • WO werk- en denkniveau en minimaal een afgeronde HBO opleiding in een financiële- of bedrijfseconomische richting; 
  • Minimaal 4 jaar ervaring als Financial Controller, Finance Manager of binnen de Accountancy;
  • Bij voorkeur ervaring / affiniteit met ervaring in een Projectenorganisatie en/of de bouwsector;
  • Goede beheersing van Excel, goed begrip van de werking van ERP en aanverwante systemen en bij voorkeur ervaring met PowerBI;
  • Sterke communicatieve vaardigheden, waarmee je makkelijk schakelt tussen de diverse niveaus van de organisatie. Samenwerking moet hoog in het vaandel staan. Verbinding zoeken/ verbindend zijn is belangrijk.

Heb je interesse?

Wil je meer weten over de functie of het uitgebreide functieprofiel ontvangen neem dan contact op met Tobias.

Referentie: LIE06416