Product Manager Beleggingsfondsen

Product Manager Beleggingsfondsen

Organisatie

De organisatie is een beleggingsspecialist, opererend vanuit diverse steden in Europa. De organisatie richt zich op een aantal beleggingsspecialisaties: small caps, onroerend goed aandelen, hoog dividendstrategieën, vastrentende strategieën en het selecteren van de beste hedge fondsen en private equity fondsen. Daarnaast biedt de organisatie Fiduciair Management aan pensioenfondsen en verzekeraars.

De organisatie biedt uitdagingen aan financiële professionals met lef en ambitie, een nuchtere kijk op zaken en het vermogen om tegengas te geven op directieniveau. Zulke mensen krijgen bij  de organisatie alle kansen. 

 


Product Manager profiel

De organisatie is op zoek naar een Product Manager voor de fondsen, met kennis van fiscaliteit. De afdeling, waarin deze positie wordt uitgevoerd, is betrokken bij de lancering van diverse beleggingsfondsen in een aantal landen in Europa. Tevens zorg je ervoor dat deze kunnen worden aangeboden aan beleggers in diverse Europese landen. De afdeling onderhoudt contact met een grote verscheidenheid aan interne- en externe dienstverleners, toezichthouders in binnen- en buitenland, fondsadministrateurs, accountants, fiscalisten en internationale databanken. Binnen de organisatie wordt er intensief samengewerkt met de vele afdelingen die betrokken zijn bij de beleggingsfondsen, zoals Project Management, Portfolio Management, Operations, Sales en Finance. Je ontwikkelt je op de diverse afdelingen van de organisatie en de verschillende externe leveranciers. 

 

Als Product Manager organiseer je Board meetings en registreer je fondsen in het buitenland. Daarnaast zorg je ervoor dat de aanbiedingsdocumenten zoals essentiële beleggersinformatie, van de beleggingsfondsen van goede kwaliteit zijn en dat externe data bases en websites up-to-date zijn.

 

De nadruk van deze rol ligt op fiscaal gerelateerde werkzaamheden en daarin fungeer je als aanspreekpunt voor de verschillende afdelingen van de organisatie en de diverse externe fiscale dienstverleners en autoriteiten. Je zorgt voor het opstellen van belastingaangiftes en regelt de juiste documentatie voor de beleggingsfondsen in de landen waarin wordt belegd. Je doet voorstellen voor de hoogte van de dividenduitkeringen van de beleggingsfondsen en zorgt ervoor dat beleggers in de fondsen van relevante fiscale informatie worden voorzien. 

 

Deze afwisselende functie kent een grote verscheidenheid aan werkzaamheden en projecten op het gebied van productontwikkeling, in- en extern toezicht, verslaggeving, fiscaliteit, informatievoorziening en ondersteuning op juridisch en organisatorisch vlak en biedt je de mogelijkheid om je snel tot een specialist op deze terreinen te ontwikkelen. Je komt terecht in een ambitieus team van 8 collega’s met veel jonge mensen.


Ideale Product Manager kandidaat

De organisatie is ondernemend, energiek en dynamisch. De organisatie is op zoek naar mensen die bloeien in een professionele organisatie met korte lijnen en elke dag het verschil maken in een veeleisende en veranderende omgeving. Idealiter heb je ervaring met en kennis van (de fiscaliteit van) beleggingsfondsen, bijvoorbeeld opgedaan bij een fondsaanbieder, toezichthouder of accountantskantoor.  

 

Ben jij enthousiast, heb je intussen zo'n 2-5 jaar relevante werkervaring en herken jij je in het volgende:

  • Je beschikt over een HBO of WO opleiding, bij voorkeur in een economische/fiscale richting;
  • Je hebt affiniteit met vermogensbeheer en beschikt over cijfermatig inzicht;
  • Je bent hands-on en pragmatisch en je CV getuigt van drive en ondernemerschap;
  • Je hebt een groot verantwoordelijkheidsgevoel, bent accuraat, kunt goed organiseren en bent stressbestendig;
  • Je beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden en spreekt je talen (Nederlands en Engels) en werkt goed samen in teams en met collega’s.

WHAT'S IN IT FOR YOU

Zodra je bij de organisatie komt werken, wordt je uitgedaagd om het verschil te maken. Daar staat natuurlijk een mooi pakket aan arbeidsvoorwaarden tegenover. Daarnaast is er een professionele werkomgeving, waarin persoonlijke en vakinhoudelijke opleidingsmogelijkheden centraal staan.


Locatie

Omgeving Amsterdam


salaris

~50K