Risk Manager

De organisatie

TBAuctions is een tech-bedrijf gespecialiseerd in duurzame handel met een duidelijk doel: Niets van waarde mag verloren gaan. De organisatie is in 2018 ontstaan toen Troostwijk Auctions en BVA Auctions hun activiteiten fuseerden. Het hoofdkantoor bevindt zich in Amsterdam en de organisatie is actief in 10 Europese landen met ongeveer 800 medewerkers. TBA opereert onder meerdere merken waaronder Troostwijk, Vavato, Klaravik, Auksjonen en BMA. Het state-of-the-art online platform van TBA veilt goederen en onroerend goed in opdracht van onder andere handelaren, industriële bedrijven, leasemaatschappijen, banken en overheden. 

TBA is er trots op een belangrijke rol te spelen in de wereldwijde overgang naar een circulaire economie door nieuwe eigenaren te vinden voor tweedehands- en tweedekansgoederen – wat centraal staat op de wereldwijde ESG-agenda. Met de steun van private equity investeerders Castik Capital en Summa Equity zal TBA haar uitstekende marktpositie binnen bestaande geografische gebieden en branches blijven versterken en een actieve buy-and-build strategie voeren. Onlangs heeft de organisatie een nieuw schaalbaar IT-veilingplatform opgezet, ATLAS genaamd. Dit zorgt ervoor dat de organisatie uitermate schaalbaar is en voorop kan blijven lopen. Dit alles in lijn met de ambitie om het leidende pan-Europese online veilinghuis op te bouwen.

Het functieprofiel

Om de organisatie verder te versterken en een duidelijke professionalisering van de organisatie mogelijk te maken, zijn wij voor TBAuctions op zoek naar een Risk Manager. Dit is een nieuwe functie binnen het bedrijf, dus je krijgt de vrijheid en verantwoordelijkheid om je baan zelf vorm te geven. Jij staat aan de basis van deze afdeling, die onder jouw hoede zal groeien. Jij bent zowel strategisch sterk en in staat om Risk Management op te zetten in deze complexe en groeiende omgeving, maar ook hands-on betrokken. 

Als Risk Manager ben je verantwoordelijk voor de invulling van de gehele Risk Management functie binnen TBAuctions. Je stelt het Risk-framework en Internal Control framework op en zorgt voor een goede implementatie. Je bewaakt de kwaliteit van processen, specifiek de processen die gericht zijn op producten en diensten voor klanten, verzamelt bedrijfsinformatie, voert risicoanalyses en (de coördinatie van) audits uit. Je beweegt makkelijk mee met de organisatie, hebt een stevig karakter en kan verbinding maken. Zo creëer je bewustwording en een nieuwe cultuur rondom Risk & Compliance. Je ontwikkelt en beheerst procedures en je enthousiasmeert je collega's om deze na te leven. 

Je bent onderdeel van de Group Finance afdeling en rapporteert direct aan de CFO. Je opereert dicht tegen de directie aan en zult veel contact hebben met collega’s en manager van de andere afdelingen binnen TBAuctions. Een brede en veelzijdige rol dus, waarin je draagvlak creëert en je communicatieve vaardigheden dus zeker kwijt kan.

"TBAuctions is in korte tijd uitgegroeid van een Benelux-operatie naar een internationaal, online veilinghuis met daarbij operaties in de UK en de Nordics, met zeven verschillende merken. Nu al deze merken tot dezelfde familie behoren is verdere integratie en het opzetten van een sterke Risk Management functie erg belangrijk. Dit is een nieuwe functie binnen het bedrijf, dus je krijgt de vrijheid en verantwoordelijkheid om je baan zelf vorm te geven!"

Het gewenste kandidaatprofiel

  • Afgeronde bedrijfseconomische opleiding op academisch niveau. Aanvulling met RO of RA is een pre;
  • Senior of management ervaring;
  • Kennis en affiniteit met sector is een pre, achtergrond vanuit Big4 dan wel accountants of consultancy kantoor is een sterke pre;
  • Uitstekende analytische vaardigheden;
  • Affiniteit met ICT en ervaring met ERP-software; Vaardig met Excel en Management rapportage tools;
  • Vloeiend in Nederlands en Engels;
  • Zelfstarter die gevraagd en ongevraagd advies geeft vanuit zijn/haar vakgebied;
  • Hands-on, resultaatgericht, assertief, kan snel schakelen;
  • In staat strategisch mee te denken en meewerken aan de uitwerking van de strategie.

Heb je interesse?

Wil je meer weten over de functie of het uitgebreide functieprofiel ontvangen neem dan contact op met Sjoerd.