Senior Business Controller

Senior Business Controller

Organisatie

D&B The Facility Group is de meest vooruitstrevende facilitaire dienstverlener van Nederland. Met haar integrale facilitaire services levert zij een unieke bijdrage aan de realisatie van een toonaangevende (werk)omgeving bij opdrachtgevers in het topsegment van de Nederlandse kantorenmarkt. 

 

Als één van de weinige organisaties in de facilitaire markt heeft D&B vrijwel al de grotere, dagelijkse facilitaire diensten in eigen huis. Objectbeveiliging, receptiediensten, kantoorschoonmaak, bedrijfscatering, office support en facility management. Daarnaast leveren zij chauffeurs-, vervoer- en parkeeroplossingen. D&B The Facility Group richt zich – met hun 5-Star-Experience – met name op de corporate kantoren en het hoogwaardige multi-tenant vastgoed.

 

De hedendaagse werkomgeving heeft een grote invloed op onderwerpen als organisatie-imago, medewerkerstevredenheid en gezondheid. Bovendien blijkt een aantrekkelijke werkomgeving essentieel bij het aantrekken en boeien van toptalent. 
D&B The Facility Group heeft lef, durft anders te denken, is niet bang om nieuwe dingen te ondernemen en kijkt altijd vooruit. De missie van D&B The Facility Group is om vooruitstrevende organisaties te helpen een omgeving te creëren die mensen beter doet presteren.
 


Profiel Senior Business Controller

D&B groeit hard en dit vraagt om een stevige Business Controller die het verhaal achter de cijfers wilt begrijpen en niet bang is om zijn handen uit de mouwen te steken. Met de groei van het bedrijf is er steeds meer vraag naar goede management informatie, waarbij de nadruk verschuift van het rapporteren naar het snel interpreteren van de historische cijfers en deze onmiddellijk om te zetten in voorspellingen en bijbehorende acties voor de toekomst. Deze verandering is nog in volle gang en vraagt om een Senior Business Controller met lef en aanpassingsvermogen, die als geen ander in staat is cijfers te vertalen naar business impact. 

 

Taken en verantwoordelijkheden:
•    Je verzorgt de periodieke management rapportages;
•    Je bent verantwoordelijk voor Financial Planning en Analysis (FP&A), waarbij je zorgt voor goede cijfers voorzien van een gedegen analyse en advies. Daarnaast werk je aan de verdere ontwikkeling van het FP&A proces zelf;
•    Je brengt gevraagd en ongevraagd advies uit aan de directie en hun management teams;
•    Je coacht de junior Business Controller en bent continue bezig met het verder verbeteren van de prestaties van D&B en de afdeling business control;
•    Je bent nauw betrokken bij het sales proces, waarbij je mede verantwoordelijk bent voor de prijsstelling; 
•    Je stelt business cases op voor investeringen;
•    Je bent verantwoordelijk voor de volledige P&L van D&B;
•    Je rapporteert aan de CFO.


Ideale Senior Business Controler

Het analyseren van situaties en deze vervolgens te vertalen naar actie is voor jou helemaal weggelegd. Jij bent communicatief vaardig, wacht niet af maar stelt jezelf pro actief op. Je bent kritisch, hebt een duidelijke mening en weet deze goed onderbouwd te verdedigen. Je houdt van verandering en bent instaat dit zelf te initiëren. 

 

Verder beschik je over:
•    HBO/WO werk- en denkniveau met een bedrijfseconomische achtergrond;
•    Kennis van financiële informatiesystemen;
•    Grote kennis van rapportage applicaties (MS Excel, MS Acces, Power BI);
•    Minimaal 4 jaar relevante werkervaring;
•    Kennis van AFAS is een pre.


Locatie

Amstelveen


salaris

Marktconform