Senior Business Controller

De organisatie

Unica is dé allround technisch dienstverlener van Nederland en trendsetter in duurzame innovaties. Ze lossen alle vraagstukken op het gebied van techniek in en om gebouwen op. Denk aan het toepassen van oplossingen op het gebied van installatietechniek, energie, ICT, Internet of Things (IoT) en smart buildings. Dit draagt bij aan functionele, gezonde en veilige leef- en werkomgevingen. De bouwwerken die Unica realiseert doen er toe! Denk maar aan het Radboudumc, Ahoy Rotterdam of het Jacoba Mulderhuis voor de Hogeschool van Amsterdam. Projecten waarin alle disciplines van Unica samenkomen. Unica zet de wensen en behoeften van klanten om in een kwalitatieve oplossing op maat. Met een slagvaardig netwerk van negen bedrijvenclusters, ruim 3.500 medewerkers en een omzet van € 663 miljoen behoort Unica tot de grootste technisch dienstverleners van Nederland.

In 2017 is Unica overgenomen door Triton Partners, een Europees georiënteerde Private Equity partij. Sinds de overname is Unica de afgelopen jaren hard gegroeid, zowel autonoom als door een actieve M&A strategie. Binnen Finance & Control ligt de focus op verdere professionalisering en het verstevigen van de Finance fundering. Dit doen ze door te investeren in processen, systemen én mensen. Hierdoor wordt Finance niet alleen een ondersteunende, maar ook een uitdagende business partner, die actief bijdraagt aan strategische, tactische en operationele besluitvorming. 

Unica Building Services is één van de clusters van Unica. Ze beheren en onderhouden alle gebouwgebonden installaties om de klant te verzekeren van een comfortabele, duurzame, veilige en gezonde omgeving. Dit doen ze vanuit 17 vestigingen in Nederland. Het segment maakt een sterke groei door en heeft een ambitieus groeiplan neergelegd voor de toekomst. Mede daarom zijn wij, voor de uitbreiding van het Finance & Control team, op zoek naar een ambitieuze en enthousiaste Business Controller. 

Het functieprofiel

Als Business Controller ben je financieel verantwoordelijk is voor meerdere vestigingen van Unica Building Services in de regio Rotterdam (Rotterdam, Oosterhout en Goed). Hiermee ben jij op strategisch, tactisch en operationeel niveau het financiële geweten en de sparringpartner van het management van deze vestigingen. Je voorziet hen van waardevolle, actie- en toekomstgerichte informatie en adviezen om de business performance te optimaliseren en (strategische) beslissingen gefundeerd te ondersteunen.  

Je rapporteert aan de Manager Business Control van Buildings Services (Yvonne Tiberius). Binnen het team Business Control heb je drie collega business controllers, elk verantwoordelijk voor hun eigen vestigingen. Van de vestigingen waar jij verantwoordelijk voor bent, maak je tevens onderdeel uit van de MT’s . Je werkt ook fysiek op deze locaties, uiteraard is hybride werken mogelijk. Je werkt nauw samen met het vestigingsmanagement (vestigingsdirecteur, operations manager, technisch managers en contract- en projectmanagement) en jouw collega’s binnen Finance & Control.

Je krijgt een brede rol in zowel business control als project control. Als Business Controller creëer je relevante management- en stuurinformatie over omzet, resultaat, ontwikkeling van de werkvoorraad en het werkkapitaal van deze vestigingen. Als Project Controller ligt deze verantwoordelijkheid bij de onderliggende contracten en service projecten.

Een mooie kans voor een doortastende Controller om bij te dragen aan de duurzame groei van Unica.

“Werken in een duurzaam gebouw is tegenwoordig een must. De meeste gebouweigenaren staan de komende jaren voor een flinke uitdaging op het gebied van verduurzaming. Unica Building Services helpt opdrachtgevers bij deze uitdagingen en zoekt gezamenlijk naar de beste oplossingen.”

Het gewenste kandidaatprofiel

De ideale kandidaat is een analytisch, scherpe en communicatief sterke financial die proactief procesverbetering kan initiëren. Je bent een professional die praktisch en pragmatisch met zaken omgaat en voelt je comfortabel bij een no-nonsense werkomgeving. Je bent ambitieus en zelfstandig en je hebt de energie en drive om je werk op een kwalitatief hoog niveau af te leveren.

  • Een afgeronde masteropleiding binnen Finance of Economie, post-master (RC) is een pré.
  • Minimaal 8 jaar ervaring als (business)controller of in een financieel analytische rol;
  • Je bent zeer bedreven in Excel. Daarnaast is ervaring met BI-tooling en Microsoft Dynamics 365 een pré;
  • Ervaring met het optimaliseren van processen. Bij voorkeur in een service en/of project georiënteerde Organisatie (B2B);
  • Je bent analytisch sterk, hebt een bovengemiddeld cijfermatig inzicht en bent onderzoekend;
  • Je beschikt over goede communicatieve vaardigheden om de business mee te nemen in jouw oplossingen en modellen;
  • Je bent zelfsturend en in staat om verantwoordelijkheid te nemen en prioriteiten te bepalen;
  • Je hebt energie om mee te bouwen aan een data-driven omgeving en ervaring met (optimalisatie) projecten.

 

Salaris - € 90.000 base + leaseauto + winstdeling

Heb je interesse?

Wil je meer weten over de functie of het uitgebreide functieprofiel ontvangen neem dan contact op met Maureen.

Referentie: LIHE05889