Senior Business Controller

Senior Business Controller

Organisatie

Onze opdrachtgever is een jonge, internationaal opererende IT organisatie en deelneming van Private Equity. Door autonome groei en enkele overnames groeit de organisatie hard. De organisatie is actief in meerdere Europese landen en is de afgelopen jaren zowel autonoom als door meerdere overnames sterk gegroeid. Gepaard met deze groei is er een groeiende behoefte om processen te bouwen en te structureren zodat er meer uniformiteit en adequatere stuurbaarheid ontstaat.

 

Het bedrijf heeft een cultuur die energie en professionaliteit ademt. Een mooie combinatie van het snelle schakelen en aanpassen van een scale up en een zeer hoge mate van professionaliteit en dienstverlening van de hoogste kwaliteit. Dit drijft de groei van de onderneming en moet een nieuwe Senior Business Controller ook absoluut aanspreken.


Senior Business Controller profiel

Als Senior Business Controller maak je deel uit van het Finance Team Benelux en rapporteer je rechtstreeks aan de Financieel Directeur Benelux. Het Benelux team bestaat uit 8 collega’s en daarnaast werk je nauw samen met 4 finance collega’s van de groep. Je wordt verantwoordelijk voor het opzetten van business control als onderdeel van de verdere professionalisering van de organisatie. Door de build and buy strategie van de organisatie is professionalisering en harmonisering van groot belang. Je zorgt voor bruikbare managementinformatie op basis waarvan strategische keuzes worden gemaakt. Een compleet nieuwe rol binnen het finance team dus!

Je krijgt hier de kans om als rechterhand van de Financieel Directeur  projectmanagement control in te richten, waarbij je de stakeholders voorziet van de juiste input en advies om goede (strategische) besluiten te kunnen nemen. Daarnaast help je het inzicht in de performance rendabiliteit van de klanten te verbeteren. Het is aan jou om analyses te maken en advies uit te brengen richting het management en de verschillende afdelingen binnen de organisatie.

De juistheid en volledigheid van de financiële administratie is in elke organisatie van belang. Door het grote aantal acquisities in de laatste jaren dient de organisatie op dit gebied nog een aantal keuzes te maken en jij kunt hieraan bijdragen. Buiten jouw werkzaamheden voor de Nederlandse tak van de business, word je betrokken bij werkzaamheden en projecten voor de (internationale) holding.  Zo wordt bijvoorbeeld in 2019 een nieuw ERP systeem uitgerold. Naast jouw Business Control werkzaamheden zal je functie hierdoor voor ongeveer 20% uit Financial Control bestaan. 


Ideale Senior Business kandidaat

  • Een afgeronde opleiding op WO niveau; Idealiter aangevuld met een Post-Doc tot RA of RC;
  • Minimaal 5 jaar relevante ervaring, bijvoorbeeld als Business/Financial Controller of binnen Transaction Services;
  • Ervaring met project control;
  • Ervaring binnen een corporate omgeving;
  • Daarnaast kan je uitermate goed prioriteren, ben je secuur en gestructureerd, standvastig en beschik je over een goede dosis doorzettingsvermogen;
  • Je beheerst zowel de Nederlandse als Engelse taal in woord en geschrift.

Locatie

Omgeving Utrecht en Amsterdam


salaris

€80K + benefits