Senior Business Controller

De organisatie

Total Webhosting Solutions (TWS) is het Buy & Build platform binnen Domeinnaamregistratie en Webhosting van family office Strikwerda Investments. Binnen dit platform zijn sinds 2017 circa 35 overnames gerealiseerd in Nederland, Spanje en Frankrijk. De investeringsfilosofie van TWS is gericht op ondernemerschap, waarbij per klantsegment een eigen Management Team verantwoordelijk is voor de performance van het segment binnen de gezamenlijk gestelde kaders. Deze klantsegmenten worden ondersteund door support centers om optimaal gebruik te maken van kennis, ervaring en schaalgrootte. TWS groeit snel (zowel autonoom als acquisitief) en is gevestigd in Amsterdam/Zwolle. Bij TWS werken meer dan 350 FTE, waarvan circa 300 in Nederland.

Groeistrategie en ambitie
De omzet van TWS zal de aankomende jaren hard groeien door autonome groei en overnames. Om de grote groeiambities waar te maken, is de verdere professionalisering van het Finance & BI support center van groot belang. Mede hierom zijn wij op zoek naar een Senior Business Controller om het Business Control Team van TWS te versterken.

Het gewenste kandidaatprofiel

 • Heeft WO werk- en denkniveau (accountancy/bedrijfseconomie) bij voorkeur aangevuld met RC opleiding (of studerend daarvoor);
 • Heeft minimaal 8 jaar relevante werkervaring; 
 • Is zelfsturend; in staat om verantwoordelijkheid te nemen en prioriteiten te bepalen;
 • Heeft een can-do mentaliteit en senioriteit gekoppeld aan ownership;
 • Is proactief, kritisch en fungeert als volwaardig business partner voor de management teams;
 • Heeft conceptueel denkvermogen en durft (door) te vragen;
 • Heeft relevante werkervaring in een hard groeiende omgeving en bij voorkeur heb je deze ervaring opgedaan in snel veranderende omgevingen/sectoren zoals ICT, Tech, Online, etc;
 • Heeft sterke communicatieve vaardigheden, en een verbindende en overtuigende persoonlijkheid;
 • Beschikt over een goede beheersing van de Engelse en Nederlandse taal, kennis van Spaans en/of Frans taal is een pré;
 • Is tech-savvy met uitstekende ervaring in Excel en PowerBI;
 • Is gedreven, nieuwsgierig en intrinsiek geïnteresseerd in business control aangelegenheden en ziet de eerder genoemde projecten als uitdaging.

"TWS is een succesvol buy-and-build platform en voortdurend in beweging. In een internationale setting kan je het verschil maken als businesspartner voor het management van de klantsegmenten en support centers. Het verder opzetten van Business Control wordt je belangrijkste uitdaging. Je maakt onderdeel uit van een gedreven team dat een cruciale rol speelt in de internationale groei en professionalisatie van TWS!"  Daniel Braat (CFO Total Webhosting Solutions). 

Het functieprofiel

In deze positie ben je verantwoordelijk voor het opzetten van business control vanuit een centraal business model. Je staat aan de basis van het Business Control team dat echt als business partner voor de business functioneert. Hierbij hoort:

 • Het inrichten van de governance, processen en tooling;
 • Managen en optimaliseren van de P&C cyclus en de management reporting;
 • Het opzetten van performance measurement dashboards en het analyseren van de business drivers;
 • Opstellen van business cases en scenario analyses voor onder andere product lanceringen en sales proposities;
 • Het ondersteunen van de management teams van de Klantsegmenten en Support Centers bij het realiseren van hun doelstellingen;
 • Projecten gericht op het stroomlijnen en automatiseren van processen, denk hier bijvoorbeeld aan het verder opzetten van PowerBI. 
Daarnaast moeten de nieuwe acquisities in binnen- en buitenland worden geïntegreerd in de bestaande organisatie, processen en rapportages. Denk hierbij aan het opzetten van forecast modellen en de management reporting. Als Senior Business Controller opereer je in een internationale setting op het snijvlak van business control, BI en M&A. De Senior Business Controller heeft daarbij een zelfstandige rol waarbij hij/zij samen met de Managing Directors bekijkt op welke mogelijkheden er zijn in het verbeteren van hun financiële en non-financiële resultaten. Je vervult een belangrijke rol in zowel de dagelijkse sturing, als in de planning & control cyclus van de klantsegmenten en support centers en schakelt daarbij dus veelvuldig met het management.  

Heb je interesse?

Wil je meer weten over de functie of het uitgebreide functieprofiel ontvangen neem dan contact op met Kars.