Senior Business Controller

De organisatie

De Circular IT Group is een snel groeiende organisatie, opgericht in 2022 door twee Nederlandse bedrijven: Maxicom IT Distribution en Aliter Networks. Ze bieden circulaire IT-oplossingen, gericht op het verlengen van de levensduur van IT-assets en hiermee de negatieve impact van de IT-waardeketen op het milieu te minimaliseren.

Inmiddels is de groep door overnames flink uitgebreid en bedienen ze 10.000 B2B klanten wereldwijd. Ze bieden diensten als de verwijdering en vernietiging van afgedankte IT-activa, beveiligde gegevensverwijdering, reparatie, refurbishen, distributie, installatie en wederverkoop van kort gebruikte IT-apparatuur.

Sinds de oprichting vorig jaar, heeft de buy & build organisatie een flinke groei doorgemaakt. Samen met investeerder Waterland willen ze de komende jaren onder de paraplu van de Circular IT Groep middels een (internationale) overnamestrategie én organische groei verder uitgroeien tot een circulaire IT-dienstverlener met een omzet van ruim 300 miljoen euro. Uiteraard wordt hierbij ook geïnvesteerd in het aantrekken van de juiste talentvolle professionals, die zich achter de missie van de groep scharen. 

Het functieprofiel

Voor de Circular IT Group zijn we op zoek naar een Senior Business Controller die een sleutelpositie speelt in de verdere groei, de informatievoorziening en de nieuwe structuur van de organisatie. In deze rol ben jij de rechterhand van de CFO, Freek van der Linden. Je focust je op het ontwikkelen, inrichten en uitbouwen van de business control functie binnen de organisatie. Ook bouw je op den duur je eigen business control team.

Verder focus je op het creëren van inzicht in de businessmodellen van de overgenomen bedrijven en het opzetten van stuurinformatie op centraal niveau. Je schakelt op meerdere niveaus en beschikt dan ook over uitstekend stakeholdermanagement. Ook verschillende datastromen vormen een belangrijk focusgebied, zoals het opzetten van een datawarehouse en BI tooling. Tevens treedt je toe tot het finance MT. Je geeft je de organisatie waardevolle business insights, levert advies bij het nemen van strategische beslissingen en bent  hun business partner. 

“We zetten alles op alles om de samenleving te ondersteunen in de transitie naar circulaire IT”.

Het gewenste kandidaatprofiel

 • WO (Master) opleiding in Bedrijfskundige of Bedrijfseconomische richting, idealiter aangevuld met een RC titel; 
 • 7-8-jaar ervaring als Business controller of Business Analyst; 
 • Ervaring binnen een Big4 is een pre;
 • Ervaring met het opzetten van business control, dataprojecten en/of (internationale) M&A trajecten; 
 • Sterk in Excel en ervaring in de ontwikkeling van business cases, data en scenario analyses. Daarnaast is affiniteit met BI tooling en ERP systemen gewenst;
 • Affiniteit met complexe omgevingen en uiteenlopende, soms verweven businessmodellen;
 • In staat om zelfstandig te werken;
 • Goed gevoel hebt voor stakeholdermanagement; 
 • Communicatief zeer sterk in zowel Nederlands als Engels; 
 • Je voelt je thuis in een dynamische omgeving en zet aan tot verandering. Je weet beoogde doelstellingen te realiseren en complexe vraagstukken beet te pakken en tot het einde te volbrengen;
 • Hou jij van een informele/casual setting, waar jij jouw eigen creativiteit ten volle kunt benutten.

Heb je interesse?

Wil je meer weten over de functie of het uitgebreide functieprofiel ontvangen neem dan contact op met Jesca.

Referentie: LIE06056