Senior Finance Business Partner

De organisatie

e-Luscious is een e-commerce organisatie actief in wijn, koffie en diervoeding. e- Luscious (als voormalige dochterbedrijf van de Baarsma Wine Group) heeft inmiddels een plek bemachtigd in de top 30 grootste e-shop winkels van de Benelux. Met succesvolle labels, zoals Leon Colaris, Wijnbeurs, Wijnvoordeel, Koffievoordeel en Voormijndier, is e-Luscious met 180 FTE actief in diverse Europese landen. Het geheim van e-Luscious is simpel: liefde voor mooie producten en het centraal zetten van klanten. Het hoofdkantoor bevindt zich in Hilversum.

Nieuwe concepten worden continu ontwikkeld en nieuwe markten aangeboord, in binnen en buitenland. In dit kader heeft e-Luscious  afgelopen jaar een strategische stap gezet in een nieuwe categorie met de overname van VoorMijnDier.nl. e-Luscious versterkt met deze toevoeging haar portfolio van succesvolle online shops. De aankomende jaren richt e-Luscious haar pijlen op het verder uitbouwen van de sterke marktpositie in Nederland, België en Duitsland. Het doel is om elke drie jaar te blijven verdubbelen.

Het gewenste kandidaatprofiel

Achtergrond: 

 • Academisch werk- en denkniveau en een afgeronde WO-opleiding (finance); 
 • Minimaal 8 jaar relevante werkervaring in controlling en finance;
 • Ervaring binnen een start/scale-up, e-commerce, retailer en/of FMCG; 
 • Gedegen kennis van finance, processen, structuren en software; 
 • Vloeiend Engels (zowel in woord als geschrift).

Soft skills:

 • Gestructureerd: plannen en coördineren;
 • Motiveren & Overtuigingskracht;
 • Organisatiesensitiviteit;
 • Veranderingsbereidheid;
 • Analytisch;
 • Commercieel en ondernemend.

"Een e-commerce onderneming is één van de meest dynamische en inspirerende omgevingen om in te werken. “Never a dull moment” is vaak gehoord. Als dat dan ook nog kan met mooie producten als wijn en koffie dan wordt je werk bijna je hobby." Ronald van de Berg (CFO)

Het functieprofiel

Om de grote groeiambities waar te maken is de verdere ontwikkeling van de finance- en business partnering functie voor e-Luscious van groot belang. Het focusgebied van deze rol als Senior Business Partner binnen e-Luscious is de wijn divisie. Hierdoor werk je naast de CFO en de andere Business Partners ook nauw samen met de Labeldirector Wijn (Berend Jan Taken). Je ondersteunt en adviseert hem bij financieel gerelateerde vraagstukken. 

In deze rol combineer je het bieden van structuur met het meebewegen in ondernemerschap. Steeds op de rem trappen met beperkende gedachten helpt niet, wel het geweten zijn door positief maar kritisch de Label Director te challengen vanuit financieel perspectief. Daarnaast ben je in staat om plannen te concretiseren, dashboards in te richten en de voortgang te monitoren. Je staat dicht bij de business en kan snel impact maken dankzij korte lijnen en snelle besluitvorming. Door een hechte samenwerking met de Label Director Wijn weet je wat er speelt en kunnen jullie elkaar aanvullen in nieuwe initiatieven. Jij maakt plannen concreet, pakt dit procesmatig op en betrekt waar nodig de juiste stakeholders om zo de voortgang te bewaken. 

Heb je interesse?

Wil je meer weten over de functie of het uitgebreide functieprofiel ontvangen neem dan contact op met Jurriaan.