Senior Financial Controller

De organisatie

International Car Lease Holding is met de labels Van Mossel Autolease, Van Mossel Privé Lease, J&T Autolease, DirectLease, Westlease, Kyoto lease en Van Mossel Shortlease & Rent een succesvol aanbieder van autoleasing, verhuur en wagenparkbeheer. Ongeveer 280 collega’s in Nederland, België, Duitsland en Luxemburg maken met hoogwaardige dienstverlening en creatieve oplossingen autolease mogelijk voor iedereen, ongeacht de grootte van het wagenpark of de bedrijfssector. Tegelijk staat International Car Lease Holding voor inkoopkracht en schaalvoordelen. Met een leasevloot van ruim 102.000 voertuigen, behoort International Car Lease Holding tot de top van leasemaatschappijen van Nederland. 

De organisatie groeit hard, zowel autonoom als door acquisities en zal dat in de toekomst blijven doen. Ondanks dat het inmiddels een groot bedrijf geworden is, is het bovenal een familiebedrijf. De familiaire sfeer is op alle vestigingen goed voelbaar, maar ook zeker op het hoofdkantoor in Tilburg. Werken bij International Car Lease Holding betekent: werken in gedreven familiebedrijf en een uitdagende baan met volop ruimte om jezelf te ontwikkelen.

International Car Lease Holding is een onderneming met als belangrijkste aandeelhouder de Van Mossel Automotive Groep. Van Mossel is met ruim 5.000 medewerkers in 75 jaar tijd uitgegroeid tot één van de grootste en vooraanstaande automotivebedrijven in de Benelux. Vanuit het hoofdkantoor in Waalwijk worden alle verschillende Van Mossel vestigingen ondersteund, zoals dealerbedrijven, schadebedrijven en natuurlijk financiële diensten en International Car Lease Holding. 

Het functieprofiel

Voor International Car Lease Holding zoeken wij de Senior Financial Controller, die als rechterhand van Marco Ravenhorst (Financieel Directeur) een brede finance rol oppakt. Deze dynamische organisatie groeit hard en bij leasing komt veel complexiteit kijken, denk aan financiering en regulering van toezichthouders. In dit interessante speelveld pak je een leidende rol op het gebied van reporting, internal control en audit vraagstukken. Zet jij hiervoor de lijnen uit binnen deze lease divisie van Van Mossel Automotive Groep?

Als Senior Financial Controller werk je in een hecht finance team. Naast de Financieel Directeur en jou, bestaat het team uit een Finance Manager, Administratieve Medewerkers, Business Controllers en een Treasury afdeling. Binnen dit team ben je een belangrijke sparringpartner voor de FD en kun je veel verantwoordelijkheden naar je toetrekken. Primair pak jij de leiding voor de financiële rapportages (naar zowel interne als externe stakeholders), internal control en de diverse audits die horen bij een groot lease bedrijf. Je bent een goede stakeholdermanager en veel in contact met externe partijen zoals toezichthouders, banken en adviseurs. Ook in nieuwe projecten pak je de lead, denk hierbij aan ESG reporting, procesverbeteringen en implementaties. Binnen International Car Lease Holding krijg je veel vrijheid om deze rol zelf vorm te geven. 

"Binnen International Car Lease Holding krijg je veel vrijheid om deze rol zelf vorm te geven. Je wordt uitgedaagd om echt ownership te pakken over reporting, internal control en audit vraagstukken. Hiernaast word je door de Financieel Directeur bij veel werkzaamheden betrokken en kun je nieuwe projecten naar je toetrekken, denk bijvoorbeeld aan ESG-reporting."

Het gewenste kandidaatprofiel

Je bent een brede financial met ervaring in een relevante, soortgelijke functie of bijvoorbeeld binnen de accountancy.  Door jouw communicatieve vaardigheden krijg jij zaken voor elkaar en weet jij boodschappen over te brengen en draagvlak te creëren. Daarnaast weet je overzicht te behouden en ben jij goed in plannen en organiseren. Verder herken jij je in het onderstaande profiel:

  • Je hebt minimaal een afgeronde WO opleiding in een financiële richting;
  • Een postmaster (bijvoorbeeld RA titel) is een pré;
  • Minimaal 8 jaar relevante werkervaring;
  • Je bent analytisch sterk, ook in dataverwerking en Excel;  
  • Je bent minimaal 4 dagen per week beschikbaar. 

Heb je interesse?

Wil je meer weten over de functie of het uitgebreide functieprofiel ontvangen neem dan contact op met Sjoerd.