Senior Financial Controller

De organisatie

IJssel technologie is een toonaangevend bedrijf met 7 vestigingen dat met een uniek complementair diensten aanbod productieprocessen ontwikkelt, optimaliseert en onderhoudt voor gerenommeerde Nederlandse bedrijven. Met 450 gedreven collega’s en een passie voor techniek en innovatie, maken zij productiebedrijven meetbaar beter. IJssel bedient klanten in de maak-, proces- en food-industrie zoals DAF, Douwe Egberts, DSM, Friesland Campina, Heineken en Tata Steel. 

Sinds kort opereert IJssel onder de vleugels van het private-equitybedrijf ARGOS Witsyu en wil het zijn marktpositie versterken door middel van het versneld opvoeren van commerciële inspanningen (met predictief onderhoud op basis van de objectieve status van de machines als belangrijke pijler), het stimuleren van innovatie, bijdragen aan de energietransitie en het uitrollen van een duidelijke overnamestrategie. Met de groeistrategie heeft IJssel de mooie ambitie om binnen 3 jaar een groei te realiseren van €70 mln. naar €200 mln. omzet.
 

Het functieprofiel

Voor deze nieuwe fase van groei van IJssel zijn wij op zoek naar een gedreven en mensgerichte Senior Financial Controller. In jouw rol ga je een cruciale bijdrage leveren om een best-in-class, schaalbare finance fundering neer te zetten die in staat is de strategische groei met bijbehorende buy & build strategie te faciliteren.

In deze positie rapporteer je aan de Manager Finance & Control, waarvoor jij de rechterhand en back-up bent, en samen geef je leiding aan het team van 10 collega’s. Door jouw senioriteit en affiniteit met het ontwikkelen van anderen acteer je voor hen als het eerste aanspreekpunt bij ad-hoc issues, heb je een coördinerende en controlerende functie én investeer je ook tijd om hen op te leiden en mee te nemen in inhoudelijke thema’s en procesveranderingen. 

Samen met de Manager Finance & Control zal je de lead nemen in de finance transformatie waarin je ook betrokken zal zijn bij diverse projecten waaronder de uitrol van de IT roadmap, procesverbeteringen (o.a. het optimaliseren van het maandafsluitingsproces), en de financiële integratie van nieuw geacquireerde bedrijven.

Het gewenste kandidaatprofiel

Je bent een gedreven en mensgerichte Senior Financial Controller, die niet alleen zorgt dat de cijfers kloppen, maar altijd onderzoekt of processen beter, slimmer en efficiënter kunnen. Je staat vol enthousiasme klaar om een dynamische rol te vervullen en ziet het als een uitdaging dat het zeker nog geen gespreid bedje is. Naast dat je zeer pragmatisch bent en “in journaalposten” denkt, ben je conceptueel sterk en weet jij in de dagelijkse dynamiek de stip op de horizon te bewaken en structurele verbeteringen door te voeren. Hiernaast haal jij ook energie uit het opleiden van anderen, maak je tijd voor jouw collega’s binnen Finance om te investeren in hun kennis en kunde en zorg je voor verbinding, vertrouwen en (wederzijds) begrip bij de rest van de organisatie.

  • Je hebt een afgeronde financiële opleiding op HBO- of WO-niveau;
  • Je hebt minimaal 5 jaar ervaring als Financial Controller of in een vergelijkbare rol;
  • Je hebt een gedegen kennis van financiële wet- en regelgeving en accountingstandaarden;
  • Ervaring met (implementatie en/of optimalisatie van) diverse systemen, bij voorkeur Exact, Lucanet en Acto
  • Ervaring met externe financiering / private equity / buy & build is een pre.

Heb je interesse?

Wil je meer weten over de functie of het uitgebreide functieprofiel ontvangen neem dan contact op met Alexander.

Referentie: LIC06091