Senior Group Controlling Manager

De organisatie

De opdrachtgever is een hardgroeiende Nederlandse B2C dienstverlener, die opereert vanuit meerdere vestigingen in Nederland, het Verenigd Koninkrijk en Duitsland. Meerdere bedrijven hebben zich inmiddels bij deze overkoepelende organisatie aangesloten. Ze opereren daarmee allemaal onder dezelfde naam. Door diverse overnames is de organisatie sterk gegroeid. 

Na een succesvol fusietraject van de twee grote labels, zijn de krachten gebundeld en is één landelijke, sterke organisatie ontstaan. De organisatie opereert vanuit een solide basis en is financieel zeer gezond. Hierdoor kunnen ze een betere kwaliteit en continuïteit bieden aan hun klanten en aan hun medewerkers. De onderneming genereert een omzet van 650 miljoen per jaar. 

In totaal werken er 10.000 betrokken medewerkers bij de organisatie, verdeeld over 700 locaties in Nederland. De onderneming is in handen van een Nederlandse private equity maatschappij. Vanuit haar duurzaamheidsfonds is zij eigenaar van de organisatie. Samen zijn ze ambitieus naar de toekomst toe: komende jaren wordt vol ingezet op verdere groei in Nederland en Europa.

Het functieprofiel

De organisatie zet de aankomende jaren flink in op verdere professionalisering en sterke groei. Daarom zijn we, ter uitbreiding van het Finance & Control team, op zoek naar een proactieve Senior Group Controlling Manager. Een unieke kans om impact te maken in een ondernemende en veranderingsgezinde organisatie. 

Als Senior Group Controlling Manager ben jij verantwoordelijk voor de planning en control cycli van de bedrijven onder die de groep vallen. Vanuit jouw heldere visie regisseer en optimaliseer je het budgetproces en ben je de verbindende factor tussen de groep en de business. Naast het planning & control proces focus je je op het cash management proces. Jij neemt de leiding in het verder opzetten van een robuust cash management systeem binnen de groep. Denk hierbij aan het verder opzetten van cash flow forecasting en het optimaliseren van de ingaande en uitgaande kasstromen.

Je ondersteunt verder in brede zin het finance team van de groep. Samen met de andere leden van het finance en control team zorg je voor het juist, tijdig en volledig opleveren van de financiële- en managementrapportages van de groep en ondersteun je het jaarrekeningproces. 

"Als organisatie staan we midden in de maatschappij en zitten we bijna in heel Nederland. Maar we kiezen er bewust voor om klein en vertrouwd te blijven."

De ideale kandidaat

Als Senior Group Controlling Manager heb je:

  • WO werk- en denkniveau;
  • Minimaal 7 jaar werkervaring in een vergelijkbare rol. Ervaring bij een Big4 of in Private Equity is een pre;
  • Financiële kennis van consolidatie, rapportages en control (IFRS kennis is een pre);
  • Ervaring met Cashmanagement;
  • Aantoonbare ervaring met coördinatie Planning & Control cyclussen;
  • Goede analytische vaardigheden en hebt uitgebreide ervaring met Excel en ERP systemen;
  • Werk je nauwkeurig en zorgvuldig en ben je resultaatgericht;
  • Ben je communicatief vaardig en heb je uitstekende kennis van de Nederlandse en Engelse taal (in woord en schrift).

Heb je interesse?

Wil je meer weten over de functie of het uitgebreide functieprofiel ontvangen neem dan contact op met Jesca.