Senior International Controller

De organisatie

Agro Care is in 1997 opgericht door de studievrienden Philip van Antwerpen en Kees van Veen. Agro Care  is een van de toonaangevende tomatenproducenten van Europa. Met 7 locaties in 4 landen teelt Agro Care een compleet assortiment, afgestemd op de behoefte van hun afnemers: grote retail ketens.  Inmiddels heeft Agro Care een teeloppervlak van 261 hectare, verspreid over Nederland, Frankrijk, Marokko en Tunesië. Met ongeveer 1500 fte (120 NL, 120 FR, 800 Tunesië en 400 Marokko) en een significante seizoensgebonden flexibele schil (900 NL), wordt er jaarlijks een omzet van €140 miljoen gerealiseerd. Het hoofdkantoor van Agro Care is in Maasdijk, maar de productiesites zijn zowel in Nederland (Noord-Holland, Zuid-Holland en Zeeland) als internationaal (Tunesië, Frankrijk en Marokko) te vinden. In 2019 heeft NPM Capital een minderheidsbelang genomen in Agro Care. Met NPM heeft Agro Care een partner aan boord om de gezamenlijk gevormde groeiambitie zowel organisch als via acquisities te realiseren. 

Tomaten, en niets anders als tomaten. Maar waar het allemaal mee begint zijn mensen. Mensen met passie. Met ambitie. En met lef. Daarom: We care for people.


Het gewenste kandidaatprofiel

  • Afgeronde opleiding HBO/WO financieel gerelateerde opleiding;
  • 6 tot 8 jaar relevante internationale werkervaring;
  • Kennis van relevante automatiseringspakketten (SAGE, Business Central, Power BI, LucaNET);
  • Kennis van en inzicht in administratieve en bedrijfseconomische processen en inrichting van de administratieve organisatie;
  • Ervaring binnen een kostprijs gedreven productie omgeving, idealiter binnen de agrarische sector;
  • Beheersing van de Nederlandse, Engelse en Franse taal is noodzakelijk, beheersing van de Arabische taal is een pré.

Het functieprofiel

Door de toenemende schaalgrote en uitbreiding van de activiteiten van Agro Care, in met name het buitenland, zijn wij op zoek naar een ambitieuze senior international controller ter ondersteuning van deze groei. De senior international controller bewaakt de financiële positie van het bedrijf (buitenlandse vestigingen en/of minderheidsdeelnemingen) en daarmee het succes van de onderneming. Als financieel-economisch expert adviseert de senior financial controller de directie en in het bijzonder de CFO over het te voeren economisch beleid binnen de organisatie. In deze rol rapporteer je direct aan de CFO, Eric Schouten, en bent daarmee tevens de sparringspartner  voor de gehele directie. Samen met de CFO, de financial controller en de financial manager maakt de senior international controller deel uit van het finance leadership team. Je geeft als de senior international controller support aan de financial manager bij het opstellen van de jaarrekeningen en je geeft vakinhoudelijke sturing aan de finance teams van de buitenlandse vestigingen van Agro Care.  Dit zorgt ervoor dat deze positie een internationaal karakter heeft en ongeveer 4 a 5 keer per jaar de vestigingen in Tunesië, Marokko en Frankrijk bezoekt.

Heb je interesse?

Wil je meer weten over de functie of het uitgebreide functieprofiel ontvangen neem dan contact op met Wineke.