Senior International Controller

De organisatie

Agro Care is een van de toonaangevende tomatenproducenten van Europa. Met 7 locaties in 4 landen teelt Agro Care een compleet assortiment, afgestemd op de behoefte van hun afnemers: grote retail ketens. Middels een buy and build strategie, verwacht Agro Care de komende periode hard te groeien. De groeiambities liggen hoog, de ambitie is namelijk om de groei in het buitenland te verdrievoudigen. 

Het hoofdkantoor van Agro Care is in Maasdijk. De productiesites zijn zowel in Nederland (Noord-Holland, Zuid-Holland en Zeeland) als internationaal (Tunesië, Frankrijk en Marokko) te vinden.

Agro Care is een organisatie die zich onderscheidt in de markt. Dit komt mede door de verticale integratie binnen de keten. Het ondernemende karakter van Agro Care komt verder tot uiting in veel samenwerkingsverbanden en eigen opgezette bedrijven.

Sustainable development en duurzaamheid staan hoog p de agenda. Verschillende investeringen in het verkleinen van de ‘footprint’, fairtrade certificaties en efficiënt en zelfverzienend omgaan met water zijn voorbeelden van hoe Agro Care die gedeelde verantwoordelijkheid op zich neemt.

Het functieprofiel

Als Senior International Controller bewaak je de financiële positie van het bedrijf (buitenlandse vestigingen en/of minderheidsdeelnemingen) en daarmee het succes van de onderneming. Je bent sparringpartner en adviseur van de directie en de CFO en onderdeel van het Finance leadership team. 

Binnen Agro Care ben je verantwoordelijk voor het aansluiten van de financiële data van de buitenlandse vestigingen op de interne rapportages van het moederbedrijf in Nederland. Je stuurt de lokale financiële afdelingen functioneel aan en zorgt dat de standaarden voor AO/IC en administratieve inrichting gevolgd worden.

Tevens ben je het aanspreekpunt van het Finance team en ben je verantwoordelijk voor:

  • Zorgen dat de Finance van de buitenlandse vestigingen in control is (compliant en aangesloten op interne financiële rapportages;
  • De juiste en tijdige rapportage inclusief toelichting op de resultaten;
  • AO/IC processen ontwikkelen, beheren en verbeteren, waardoor risico’s tijdig onderkent en beheerst worden.

 "Met ‘We care for people’ gaat Agro Care voor het welzijn van de wereld. Door een product te telen dat gezond is, geproduceerd onder condities die het voortbestaan van de aarde waarborgen."
 

Het gewenste kandidaatprofiel

De ideale kandidaat is een analytisch, scherpe en communicatief sterke financial met een sterke financiële controlling achtergrond. Je bent nauwkeurig, praktisch en pragmatisch ingesteld en je voelt je comfortabel in een no-nonsense werkomgeving. 

Profiel: 

  • Ervaring binnen een kostprijs gedreven productie omgeving, idealiter binnen de agrarische sector
  • Analytisch probleemoplossend vermogen; op een doordachte en systematische manier, relevante informatie, oorzaken, mogelijke oplossingen en gevolgen te analyseren.
  • Kwaliteitsgerichtheid; sterk gefocust op  het leveren van kwaliteit door gedisciplineerd en met oog voor detail, continu op zoek te zijn naar manieren om de kwaliteit te verbeteren. Daagt zichzelf en anderen uit tot het leveren van hoge kwaliteit.
  • Resultaatgerichtheid (sturend); het aanzetten tot het bereiken van resultaten, ook bij problemen, tegenslag of afleiding, en het nemen van persoonlijke verantwoordelijkheid voor het succes van de organisatie.

Heb je interesse?

Wil je meer weten over de functie of het uitgebreide functieprofiel ontvangen neem dan contact op met Maureen.

Referentie: LIIC06027