Senior Manager Financial Control & Accounting

De organisatie

Bol.com is hét online retail tech platform van Nederland en België. Een platform waar 13 miljoen Nederlandse en Belgische klanten kiezen uit meer dan 32 miljoen artikelen. En een platform dat zo’n 46.000 partners helpt succesvol te ondernemen. Maar vooral een platform dat nooit ‘af’ is, want bol.com verandert retail al sinds 1999. En dat blijven ze doen. Als het beter kan, maken ze het beter! Samen met klanten, partners en ruim 2.400 collega’s. 

Bol.com groeit jaar in jaar uit hard en heeft ook de ambitie om dit de komende jaren te blijven doen. Momenteel is de omzet ca. €5 miljard en is er een transitie gaande waarin bol.com vanuit een retail bedrijf steeds meer een platform/ technologie bedrijf is geworden met nieuwe verdienmodellen. Duidelijke focus en visie zijn nodig om het bedrijf door deze transitie te leiden en succes voor de toekomst te kunnen garanderen. Om in deze dynamische omgeving de organisatie zo goed mogelijk te sturen en de groei beheersbaar te houden, is een sterke financiële backbone van essentieel belang. 

Onze missie? Samen retail veranderen om het dagelijks leven makkelijker te maken. En met samen bedoelen we ook echt samen. Natuurlijk, iedereen vanuit zijn eigen expertise en functie maar wel in teams waarin we elkaar versterken of aanvullen. Door onze krachten te bundelen kunnen we nieuwe wegen ontdekken, creëren en bewandelen. Want als marktleider moet bol.com blijven vernieuwen.  Dat doen we niet alleen samen met collega’s maar natuurlijk ook met onze partners en onze klanten. Met elkaar zetten wij de standaard. Wat vandaag nieuw is, is morgen bij ons normaal


Het gewenste kandidaatprofiel

Bol.com zoekt een ambitieuze, energieke en procesmatig ijzersterke Senior Manager Financial Control & Accounting. Je bent een inspirerende people manager en hebt een strategische visie op de toekomst van finance processen. Je werkt graag samen met je team en andere afdelingen en durft keuzes te maken in het belang van bol.com. Je bent een bewuste leider, die mensen op een natuurlijke manier in beweging krijgt, hebt humor en toont initiatief en ondernemerschap. Je zorgt ervoor dat iedereen het beste uit zichzelf haalt, houdt het overzicht over alle werkzaamheden en projecten en bent een kritische sparringpartner in het MT. 

Verder herken je jezelf in het volgende profiel: 

  • WO werk- en denkniveau, bij voorkeur aangevuld met een RA opleiding;
  • Minimaal 10 jaar relevante werkervaring, waarvan bijvoorbeeld een aantal jaar ervaring in een positie bij de ‘BIG 4’, aangevuld met ervaring in een hardgroeiende retail of e-commerce omgeving;
  • Affiniteit en ervaring met het creëren van een “moderne” finance functie waarbij IT, data en digitalisering een belangrijke rol spelen;
  • Ervaring met het ontwerpen en optimaliseren van de juiste stuurinformatie (storytelling) ten behoeve van maximaliseren van groei, marge en efficiëntie.

Het functieprofiel

Om de grote groeiambities waar te maken is de verdere ontwikkeling van de finance- en back office organisatie van groot belang. Bol.com investeert daarom veel in de financiële backbone, die cruciaal is om de juiste strategische koers uit te zetten. Dat lukt alleen als er echt grip is op de cijfers en het verhaal daarachter. 

In deze rol als Senior Manager Financial Control & Accounting ben jij verantwoordelijk voor het (verder) opzetten van het Financial Accounting en Financial Control team van bol.com. Je inspireert twee teams (circa 15 collega’s met twee teamleads) en rapporteert aan de Director Accounting, Risk & Compliance. Je maakt ook deel uit van het Management Team (MT) voor Accounting, Risk & Compliance. Je ben een echte leider en visionair op het gebied van Financial Accounting en Financial Control en bent sterk in het bouwen en beter maken van teams. Je weet waar de organisatie naartoe gaat en ook hoe jullie op het huidige punt zijn gekomen. Jij en jouw team weten dit goed over te brengen. Jullie zijn als het ware de storytellers van de organisatie. Grip op de processen (van huidige en nieuwe proposities), grip op de cijfers en het verhaal achter de cijfers – dat is waar jouw teams voor staan. Dankzij jouw teams kunnen de bol.com klanten en stakeholders vertrouwen (en verder bouwen) op de organisatie.

Heb je interesse?

Wil je meer weten over de functie of het uitgebreide functieprofiel ontvangen neem dan contact op met Martijn.