Teamlead Business Control Supply Chain

De organisatie

Bol.com opende op 30 maart 1999 haar winkeldeuren. Ruim 20 jaar later heeft de webwinkel meer dan 10 miljoen actieve klanten in Nederland en België en een assortiment van ruim 16 miljoen artikelen. Bol.com behoort tot een van de populairste winkels van Nederland en België. Bij bol.com vinden klanten het grootste assortiment in meer dan 43 winkel categorieën. Bol.com groeit jaar in jaar uit hard, met name afgelopen jaar, en heeft ook de ambitie om dit de komende jaren te blijven doen. In 2022 het bedrijf een omzet van € 5 miljard en de ambitie is om door te groeien. Er is een transitie gaande waarin bol.com vanuit een retail bedrijf steeds meer een platform/ technologie bedrijf is geworden met nieuwe verdienmodellen. Duidelijke focus en visie zijn nodig om het bedrijf door deze transitie te leiden en succes voor de toekomst te kunnen garanderen. Naast puur de volume / operationele uitdaging van €5+ mrd omzet, is er daarmee ook de innovatie uitdaging van een continu veranderend business model.

Om het leven van klanten en partners makkelijker te maken, werken we met veel verschillende vervoerders en blijven we bezorgopties toevoegen. Aan jou om te borgen dat we – gegeven dat complexe en volatiele speelveld – scherp blijven op de kosten, zodat we duurzaam kunnen groeien.


Het gewenste kandidaatprofiel

3 redenen waarom dit (n)iets voor jou is:
  • Wel, als je na je Master, 8+ jaar relevante werkervaring inbrengt en als je RC/RA/CM/CIMA en of CFA op je LinkedIn profiel mag vermelden;
  • Wel, als je energie krijgt van de financiële aspecten van logistieke vraagstukken;  
  • Wel, als je zelf in modellen en business cases wil wroeten en tegelijkertijd teamleden wil helpen beter te maken;
  • Niet, als je vindt dat financiële processen vanuit een oneindig ivoren toren moet worden bestuurd;
  • Niet, als je alles tot 3 cijfers achter de komma wilt weten, voordat je een beslissing durft te maken;
  • Niet, als je niet in staat bent om mensen te verbinden en teamleden niet helpen om verder te ontwikkelen.

Het functieprofiel

Voorop (blijven) lopen in online retail vraagt om continue logistieke aansturing, verbeteringen en innovaties. Daar stelt bol.com meerdere teams voor op, ook aan de financiële kant. In deze rol werk je samen met een klein team van drie finance business partners om de logistieke operatie van bol.com in goede banen te leiden. Met het team werk je er aan om dit zo slim mogelijk te doen en de capaciteit, kosten en kwaliteit van de logistiek te managen. Als Team Lead Business Control ben je de inspirerende business partner van het operationele team dat het hart van de logistieke operatie vormt, de afdeling MaX (Manage and Execute). Daarnaast heb je enkele teamleden die verantwoordelijk zijn voor onder andere Delivery & Reverse en Fulfilment Solutions. Deze afdelingen besturen hun distributienetwerk, de retourenverwerking en verwaarding en verzorgen de innovaties binnen hun panden en in het netwerk. Je hebt een brede scope in deze rol. Je bent niet alleen een financial, maar je fungeert ook als business partner voor de commerciële en operationele organisatie. Daarnaast acteer je als meewerkend voorman, maar is het tevens belangrijk dat je ook oog hebt voor het team om je team in zijn/haar kracht te zetten.

Heb je interesse?

Wil je meer weten over de functie of het uitgebreide functieprofiel ontvangen neem dan contact op met Wineke.