Treasury Manager

De organisatie

Sinds de succesvolle fusie in 2022 met Coop heeft PLUS een aanzienlijke groei doorgemaakt. Ze zijn de op 3 na grootste supermarkt van Nederland met een landelijk netwerk van 550 winkels en vervullen een voortrekkersrol op het gebied van hoogwaardige, duurzame voedingsproducten. Het business plan 2023-2025 laat zien dat er verder wordt gebouwd op de sterke fundering én er sterk geïnvesteerd wordt in professionalisering, efficiency en duurzaamheid. Mede door al deze transities, is de nieuwe functie van Treasury Manager gecreëerd.

Het functieprofiel

Als Treasury Manager rapporteer je aan de Director Finance & Accounting, geef je leiding aan de medewerker Treasury, werk je nauw samen met de CFO en jouw peers binnen finance (Tax Manager, Manager Accounting & Reporting, Business Control) en ben je het aanspreekpunt voor externe partijen zoals banken en de ondernemers van PLUS. 

Deze functie is nieuw gecreëerd doordat er door de fusie, groei en beoogde investeringen behoefte is aan een dedicated Treasury functie binnen PLUS. De individuele taken zijn op dit moment intern en extern belegd. Het is aan jou de taak deze over te nemen, te onderzoeken hoe de processen op dit moment ingericht zijn en te identificeren welke optimalisatie- en professionaliseringsslagen hierbinnen gemaakt kunnen worden. Hiernaast is het van belang dat je intern en extern sterke relaties gaat bouwen en hét aanspreekpunt wordt voor alle Treasury vraagstukken binnen PLUS.

Core focus: 

  • Liquiditeitsbeheer & cashmanagement, nieuw opzetten en managen vancashflow forecasting en rapportage en optimalisatie werkkapitaal;
  • Coördinatie van interne lening portfolio en proces van interne leningen aan ondernemers;
  • Manager van bankrelaties, rapportages en convenanten, managen  van risico’s met betrekking tot bankfinanciering.

“Voor deze functie zoeken we iemand met de juiste pragmatische instelling en drive. We werken samen aan het neerzetten van sterke processen om de business en de groei van PLUS te ondersteunen. Hierdoor hebben we iemand nodig die nieuwsgierig en proactief is. Iemand met sterke stakeholdermanagement skills die geen moeite heeft om zowel draagvlak als structuur te creëren. En die energie krijgt van bouwen, want dat is wat je gaat doen!”

Het gewenste kandidaatprofiel

In deze centrale rol sta je veel in contact met anderen. Je bent analytisch sterk en hands-on. Je bent iemand die wordt gedreven door innovatie en efficiëntie en die dit combineert met goed financieel inzicht en een "can-do" houding. Uitdagende situaties ga jij niet uit de weg en jij denkt in oplossingen. Je bent communicatief sterk en je kan goed schakelen tussen je verschillende gesprekspartners. Je houdt graag een stip op de horizon en met jouw toekomst perspectief krijg je anderen met je mee in dezelfde richting.

  • Wo/HBO opleiding in Economie, Bedrijfskunde of Corporate Finance;
  • >10 jaar relevante werkervaring, bijvoorbeeld als Financieringsspecialist of Treasury Manager;
  • Je hebt kennis van kleinzakelijke en grootzakelijke financieringstrajecten, managen van bankrelaties, risicobeheer en cashflow- en werkkapitaaloptimalisatie;
  • Ervaring binnen de retail is een pré;
  • Zelfsturend en hands-on: in staat om goed te plannen en helikopter view te behouden; 
  • Je bent zelfstandig, durft rond te lopen, je gedachtes uit te spreken en met ideeën te komen;
  • Communicatief sterk; in staat om te schakelen en communicatie af te stemmen op diversiteit aan gesprekspartners.

Heb je interesse?

Wil je meer weten over de functie of het uitgebreide functieprofiel ontvangen neem dan contact op met Claudia.

Referentie: LIIC06389