Business Controller

De organisatie

FeedValid is een innovatief en duurzaam familiebedrijf dat een jarenlange historie kent in de productie en verwerking van enkelvoudige en circulaire grondstoffen tot hoogwaardige ingrediënten voor diervoeders. De fabriek in Poederoijen verwerkt oliezaden, peulvruchten en granen. In de fabrieken in Nieuwdorp, Hamm en Wesel verwerkt men former foodstuffs (restproducten) van bakkerijen, koek- en chocoladefabrieken tot kwalitatief hoogwaardige diervoerder-ingrediënten. Feedvalid draagt bij aan een efficiëntere en duurzamere voedselproductie en voegt waarde toe aan de kwaliteit van het leven van dieren. Het motto luidt dan ook: Adding value for life. De bedrijfscultuur bij FeedValid is zoals je die mag verwachten bij een familie- en productiebedrijf: nuchter, hands-on en ondernemend, maar ook mens- en kwaliteitsgericht, ambitieus en trots. Feedvalid is onderdeel van de Brokking Groep. Dit is een familiebedrijf met ruim 125 jaar ervaring in de agrarische sector en diervoeding.

Het functieprofiel

FeedValid heeft een strategische agenda die in het teken staat van verdere professionalisering en groei. Hierin is voor de Business Controller een belangrijke rol weggelegd. De organisatie wordt aangestuurd door het Algemeen Management Team dat bestaat uit de CEO, CFO, CCO en CMMO. Je werkt nauw samen met de Business Analist, de Senior Business Controller en de CFO. Samen vormen jullie het financiële geweten van de organisatie en sturen jullie de organisatie in de juiste richting. Als Business Controller acteer je als finance business partner en speel je een centrale rol in het professionaliseren van Business control. Dit vraagt om heldere communicatie, ondernemerschap en inhoudelijke kennis. In deze rol ben je samen met de Senior Business Controller een stevige sparringpartner voor het MT en kijk je met een kritische blik naar de aanwezige processen en rapportages welke je inhoudelijk en/of procesmatig gaat optimaliseren. Belangrijk hierin is dat je het initiatief neemt in de verdere inbedding van het nieuwe ERP systeem dat per 1 april 2023 live gaat.

“Feedvalid draagt bij aan een efficiëntere en duurzamere voedselproductie en voegt waarde toe aan de kwaliteit van het leven van dieren. Het motto luidt dan ook: Adding value for life.”

Het gewenste kandidaatprofiel

  • Master diploma in Accounting & Control, Economie, Finance of gerelateerd;
  • Relevante ervaring als Financial en/of Business Controller binnen een handels- en productiebedrijf, bij voorkeur een (sterk) groeiende omgeving;
  • Heldere visie op boekhouding en controlling én hoe dit de business versterkt;
  • Het vermogen om de wensen vanuit de business te analyseren en te vertalen naar concrete processen en efficiency;
  • Goede IT vaardigheden (Excel, ERP en BI tools);
  • Schriftelijk en mondeling vaardig op verschillende niveaus in de organisatie: van fabrieksvloer tot en met management;
  • Goede beheersing van de Nederlandse en Duitse taal, de Engelse taal is een pré;
  • Deadline gedreven, no-nonsense mentaliteit en een aanpakker;
  • Organisatorisch sensitief en verbindend: een echte teamspeler.

Heb je interesse?

Wil je meer weten over de functie of het uitgebreide functieprofiel ontvangen neem dan contact op met Sjoerd.