CFO

De organisatie

Royal Pride is één van 's werelds meest geavanceerde tuinbouwbedrijven in trostomaten en komkommers en zeer vooruitstrevend in next generation farming. 

In de eerste 30 jaar van het bestaan is er een solide fundering gecreëerd waarop het bedrijf verder kon worden uitgebouwd. Innovatie heeft hierin altijd een hoofdrol gespeeld. Door de jaren heen heeft Royal Pride verschillende vooruitstrevende technieken geïntroduceerd op het gebied van tomatenteelt, klimaatregulatie, energieverbruik en duurzaamheid. 

Inmiddels wordt de huidige organisatie geleid door 2 broers die het bedrijf hebben uitgebouwd tot één van de meest vooruitstrevende glastuinbouwbedrijven wereldwijd. Op dit moment heeft Royal Pride jaar ca. 85 mensen in dienst, en een flexibele schil van circa 350 mensen. 

Het functieprofiel

Voor de toekomst van Royal Pride staan ambitieuze (internationale) groeiplannen op de agenda. Om dit mede te realiseren, zijn wij op zoek naar een business georiënteerde en strategisch sterke CFO die, samen met de CEO en COO, deel uitmaakt van de 3 koppige directie.

De CFO rapporteert aan de CEO en is een sparringpartner voor het management op gebied van Finance, HRM, Legal & IT. Je geeft direct leiding aan de financieel manager en stuurt via hem de administratie aan. Je draagt verantwoordelijkheid voor de kwaliteit van zowel de financiële als niet-financiële informatievoorziening aan alle stakeholders. Ook voor een adequaat systeem van beheersing en sturing (AO/IC) ligt de verantwoordelijkheid bij de CFO. 

Royal Pride heeft diverse deelnemingen waarmee zij een intensieve relatie onderhoudt. Dat zijn onder andere een verpakkingsbedrijf, een netwerkbedrijf en een uitzendbureau. Daarnaast is Royal Pride actief in geothermie en andere innovatieve energievoorzieningen.

"We are always challenging ourselves to fine-tune our products."

Het gewenste kandidaatprofiel

De CFO moet meer in zijn mars hebben dan de technische competenties op het gebied van Finance alleen. Hij/zij moet daarnaast leidinggevende capaciteiten hebben, in staat zijn goede relaties op te bouwen en te onderhouden, een goed oog hebben voor de economische activiteit van de onderneming en beschikken over een visie op lange termijn. De CFO is een mensgerichte manager, iemand die kan enthousiasmeren en die zich gemakkelijk beweegt in verschillende culturen. Staat met beide benen op de grond, is pragmatisch en heeft een resultaatgerichte houding. De ideale kandidaat biedt gezond tegenwicht aan de CEO en het bredere MT.

  • Afgeronde (bedrijfs) economische opleiding op Master-niveau eventueel aangevuld met een RA- of RC-opleiding; 
  • Ruime ervaring in een eindverantwoordelijke Finance positie in een internationale B2B/productie omgeving;
  • Kennis van de Agrimarkt en/of energiemarkt is een pré; 
  • Ervaring met het creëren van een “moderne” Finance functie. Het optimaliseren van informatie creatie ten behoeve van optimaliseren van commerciële resultaten en groei;
  • Ervaring met de implementatie en optimalisatie van IT/BI systemen en de toepassing ervan;
  • Strategisch sterk.
     

Heb je interesse?

Wil je meer weten over de functie of het uitgebreide functieprofiel ontvangen neem dan contact op met Emile.