CFO

De organisatie

Oranje Groep is een snelgroeiende producent van hoogwaardige verzorgingsproducten en biedt meerjarige full service programma’s aan voor meubelen. Daarmee is Oranje de service partner voor de meubelindustrie en meubelretail middels het ondersteunen van de retailer met diverse meerjarige service concepten die direct bijdragen een aan hogere klanttevredenheid.
Oranje is marktleider in gespecialiseerde meubel verzorgingsproducten en aanvullende service programma’s voor nieuwe zitmeubelen. Orange bedient bijna alle meubelzaken in Nederland en actief in Nederland, België, Frankrijk en Duitsland.

De hoofdlocaties zijn Apeldoorn (service center) en Oldenzaal (productie, warehouse en o.m. finance team). Vanwege uitbreiding wordt op dit moment een nieuw pand in Oldenzaal gebouwd.  Oranje genereert op dit moment een zeer winstgevende omzet van circa € 35 mio met 170 FTE op 4 locaties.

Sinds vorig jaar zomer is Icelake Capital ingestapt als aandeelhouder om de ambitieuze buy & build agenda te faciliteren.

Het gewenste kandidaatprofiel

  • Afgeronde academische opleiding in financieel economische richting of bedrijfskundige opleiding met circa 10-15 jaar ervaring. Een postdoctorale opleiding (RA/RC) is een pre;
  • Bewezen succesvol bij voorkeur in een retail- of service organisatie;
  • Aantoonbare affiniteit met Data Management/ERP;
  • Affiniteit en ervaring met het creëren van een “moderne” Finance functie. In staat om als manager en coach een kwalitatief sterk team te bouwen en te leiden;
  • Het optimaliseren van informatie creatie ten behoeve van optimaliseren van commerciële resultaten en groei;
  • Hoge mate van persoonlijke integriteit in combinatie met een ondernemende/pragmatische instelling;
  • In staat gemakkelijk draagvlak te creëren;
  • Stevige persoonlijkheid met bovengemiddelde daadkracht;
  • Uitstekende communicatieve vaardigheden en empathisch vermogen;
  • Proactieve en kritische instelling, oplossingsgericht, accuraat en hands-on mentaliteit.

Het functieprofiel

Oranje heeft een duidelijke groeiagenda in binnen- en buitenland en om deze groei in goede banen te leiden zoeken wij een ondernemende, business gedreven CFO met een breed profiel. Een verbindende professional/manager die zich vanuit Finance richt op het ondersteunen en sturen van de Business en de ontwikkeling en gebruik van Data Analytics en Business Intelligence als integraal onderdeel ziet van Finance.  De CFO rapporteert direct aan de CEO en maakt onderdeel uit van het directie team. De CFO geeft leiding aan de Finance afdeling inclusief een sterke controller (+ 5 FTE).

Heb je interesse?

Wil je meer weten over de functie of het uitgebreide functieprofiel ontvangen neem dan contact op met Kars.