Director Accounting & Internal Control

De organisatie

De missie van Mediq (PE owned door Advent International) bestaat uit het bevorderen van de gezondheidszorg in het algemeen en in het bijzonder de zorgvraag betaalbaar te houden voor zowel patiënten, zorginstellingen en zorg- en medisch professionals. Mediq maakt een sterke impact in de maatschappij door zorg en ondersteuning aan huis te bieden. De cultuur is zeer cliënt-gedreven en streeft de best mogelijke zorgverlening na waarmee zij marktleider in Europa willen zijn. Na de overname door Advent en daarmee het verlaten van de beursnotering transformeerde Mediq tevens de sales, klantenservice en supply chain operatie en legde meer focus op nieuwe zorginitiatieven omarmen zoals e-health concepten om de levenskwaliteit van cliënten te verbeteren. Met de huidige demografische veranderingen, economische uitdagingen en technologische ontwikkelingen staat er een uitdagende tijd voor de deur. De organisatie, het speelveld van Mediq en de backing van Advent biedt uitdagende dynamieken waar een compliant en strak georganiseerde financiële back bone een van de belangrijkste pijlers zal zijn om de organisatie succesvol door deze periode te loodsen.

Het functieprofiel

De Director Accounting & Internal Control is verantwoordelijk voor het managen en continu optimaliseren van de solide en betrouwbare financiële basis van Mediq. De rol zal voortbouwen op de professionalisering die de afgelopen jaren is ingezet met als doel de controle en efficiëntie van de complexe administratie continu te verbeteren. Team Accounting & Internal Control bestaat uit 70 FTE verdeeld over 7 teams met ieder een eigen manager: Accounts Payable, Accounts Receivable, General Ledger, Contract & Reimbursement, Master Data Management (MDM) en Internal Control. Allen vallen onder verantwoordelijkheid van de Director Accounting & Internal Control. 

Jouw belangrijkste verantwoordelijkheden:

 • Inspireren en coachen van de managers en teams en talentmanagement van het A&IC en MDM team;
 • Een efficiënt, accuraat en tijdig maand- en jaareinde close proces;
 • Coördinatie en leiden van externe financiële audits;
 • Transparante accounting en financiële rapportage volgens IFRS en tax standaarden, het team begeleiden van boekhouden naar financial control;
 • (Financiële) procesverbeteringen, bijvoorbeeld met behulp van RPA.

"We investeren veel in zorgtechnologie, digitalisering en e-health. Hierdoor komen we regelmatig met nieuwe innovaties. Van manieren om de klantervaring te verbeteren tot oplossingen die de bewegingsvrijheid van mensen vergroten. En die helpen om de druk op zorgprofessionals te verminderen. De juiste zorg op de juiste plaats. Hierin nemen wij graag onze verantwoordelijkheid om de zorg van de toekomst betaalbaar, toegankelijk en van hoge kwaliteit te houden."

Het gewenste kandidaatprofiel

 • Afgeronde opleiding tot Registeraccountant (RA);
 • Minimaal 10 jaar relevante werkervaring op het gebied van finance, reporting en financial control;
 • Ervaring met groothandel, distributie, supply chain, of in een PE portfolio bedrijf;
 • Ervaring in het aansturen, coachen en inspireren van (grote) teams en hun managers; 
 • Je communiceert helder, zowel naar jouw teams als in het MT van Mediq Benelux;
 • Aantoonbare ervaring met verbeteren en optimaliseren van processen en hebt bij voorkeur kennis van en ervaring met het gebruiken van de Lean Six Sigma methodiek; 
 • Ervaring met SAP is een pré;
 • Uitstekende communicatievaardigheden en beheersing van de Nederlandse en Engelse taal.

Heb je interesse?

Wil je meer weten over de functie of het uitgebreide functieprofiel ontvangen neem dan contact op met Frederik.