Finance Manager

De organisatie

HT Verboom is gespecialiseerd in het ontwerpen, bouwen en installeren van intern logistieke systemen binnen de glastuinbouw. Hiermee draagt het bij aan een efficiënte en bestendige voedselvoorziening voor de toekomst. HT Verboom maakte de afgelopen jaren een flinke groei door en inmiddels realiseert HT Verboom met 40 medewerkers en een kantoorruimte met productielocatie van 3000m² volledig geautomatiseerde interne transportsystemen binnen de kassenbouw voor zowel binnen- als buitenland. Door de aanwezigheid van de productielocatie onder het kantoor, zie je dagelijks de innovatieve producten die ontwikkeld en gefabriceerd worden van dichtbij.

In 2022 is HT Verboom onderdeel geworden van GreenV. HAL Investments, beursgenoteerd, investeerde recentelijk in GreenV. Het is de nadrukkelijke ambitie om wereldwijd de leidende partij in tuinbouw te worden om zo in te kunnen spelen op de veranderingen en uitdagingen in een dynamische sector. Dit maakt dat GreenV verder kan investeren in mensen, kennis en kunde. 

Het functieprofiel

Om de komende jaren verder te kunnen groeien is het verder optimaliseren van de financiële processen en rapportages voor HT Verboom een prioriteit. Het is in deze rol van belang om de financiële afdeling en het financiële inzicht binnen HT Verboom naar een hoger niveau te tillen. Als Finance Manager ben je betrokken bij alle finance gerelateerde uitdagingen en help je het bedrijf te laten groeien waarbij er veel ruimte is om de positie naar eigen inzicht in te vullen. 

De combinatie van zowel operationeel betrokken zijn als onderdeel zijn van het management team maakt dit een all-round finance positie. De Finance Manager wordt gezien als het financiële aanspreekpunt van HT Verboom en is als zodanig ook een belangrijke sparringpartner voor GreenV. Als onderdeel van het GreenV Finance team deel je proactief output, best practices en denk je mee in verdere verbeteringen binnen de Finance afdelingen.

Het is de kerntaak van de Finance Manager om zorg te dragen voor het “in control” zijn op het gebied van finance en de bijbehorende projecten van HT Verboom.

“We zien enorme internationale kansen, maar willen we die succesvol kunnen verzilveren dan zullen we als organisatie mee moeten groeien.” Herman Verboom

Het gewenste kandidaatprofiel

  • Je hebt een afgeronde HBO/WO financiële opleiding;
  • Je hebt minimaal 6 jaar relevante professionele werkervaring in de Accountancy en/of het bedrijfsleven als Controller; 
  • Relevante werkervaring binnen project/productie organisaties is een pré;
  • Je bent pragmatisch, nuchter, hands-on en bereid om projectmatig financiële vraagstukken op te pakken;
  • Je bent in staat bruggen te bouwen en ondersteunt het management bij het nemen van  beslissingen door hen heldere inzichten te geven middels kwalitatieve rapportages;
  • Je voelt je thuis in een mkb omgeving;
  • Je bent een echte teamplayer, maar weet ook goed te werken in een zelfstandige rol;
  • Je staat voor kwaliteit en kan mee met een sterk groeiende organisatie;
  • Kennis van Dutch GAAP en IFRS;
  • Leergierig en proactief: je zoekt naar mogelijkheden om te verbeteren en wil blijven ontwikkelen.

Heb je interesse?

Wil je meer weten over de functie of het uitgebreide functieprofiel ontvangen neem dan contact op met Jurriaan.