Frederik Tijssen

Frederik Tijssen

Tijdens mijn bachelor Communicatiewetenschap (2015) en master Beleid, Communicatie & Organisatie (2018) aan de VU in Amsterdam was ik sterk betrokken bij Faculteitsvereniging EOS in commissies en bestuur. Als lid van de EOS sollicitatie commissie leerde ik werven en selecteren, wat mijn interesse wekte in recruitment. Toen ik naast mijn studie een bijbaan zocht was de link dan ook snel gelegd en kwam ik in 2017 door mijn oproep op LinkedIn bij TriFinance terecht. Hier leerde ik de beginselen van sourcing en (corporate) recruitment. Ik ontdekte dat mijn uitdaging meer in werving & selectie ligt en maakte in juni 2019 de overstap naar LIME. Naast mijn studies en werk ben ik sinds 2010 actief bij de lokale omroep Radio Aalsmeer en was ik tot en met juli 2019 drie jaar actief als wedstrijdroeier bij R.S.V.U. Okeanos aan de Bosbaan in Amsterdam.

Passie / Energie

Ik krijg veel energie van dynamiek, daarom ben ik ook actief op verschillende fronten zoals werk, topsport en muziek. Samen werken naar een doel en gaandeweg de route uitstippelen en bijsturen. Maar vanwege de energie en dynamiek is een goede balans ook belangrijk. Want zoals oud-wielrenner Joop Zoetemelk al zei: “De Tour win je in bed”. Dit heb ik geleerd tijdens het gelijktijdig werken, wedstrijdroeien en afstuderen. Prioriteiten, discipline en doorzettingsvermogen zijn dan essentieel.

Ambitie

De komende jaren ontwikkel ik mij graag verder op gebied van recruitment en in het bijzonder in de veranderende wereld van Finance. Ik ga voor een persoonlijke verbinding, maar verlies daarbij professionaliteit niet uit het oog. Ik wil de komende jaren veel boeiende Finance professionals leren kennen en organisaties blij maken met de versterking waarvoor ze bij LIME aankloppen. De dynamiek tussen kandidaat en klant boeit mij in het bijzonder en met mijn achtergrond in zowel communicatie- als organisatiewetenschap wil ik voor zowel kandidaat als klant de vertrouwde partner zijn.

Waarom LIME

Het enthousiasme en de frisse aanblik van LIME vielen mij direct op, zowel online als op kantoor. Uit de gesprekken bleek ook de sportiviteit binnen het team en de dynamiek op de werkvloer. Daarnaast spreken de langdurige kandidaat- en klantrelaties mij aan. Dat LIME zich focust op meer ervaren functies in dynamische omgevingen past goed bij mijn ambitie om daarmee aan de slag te gaan!